A Galiña de Mos estivo no mercado SonDaqui

No mercado de San Agustín, na Coruña, celebrouse o día 12 de outubro un mercado de produtos de proximidade, no que houbo diversas actividades entre as que estaban ademáis da venda de produtos agroalimentarios, xornadas científicas co nome "Consume local, consume calidade". 
Ao mercado asistíu a criadora de Galiña de Mos Mari Luz Gómez e o seu fillo Jaime, que venderon ovo da nosa raza.
Tamén houbo un showcooking ofrecido polo restaurador Eduardo Pardo, que cociñou uns galos ofrecidos pola criadora Mariña Grille. Adrián, o seu sobriño, informou aos presentes dos métodos de cría que se lle ofrecen aos galos na súa granxa e o cociñeiro explicou como fixo a preparación das carnes e da súa impresión. O Director Técnico de Avimós, Diego Rois, falou das propiedades da raza e das características das súas carnes.
A xornada foi un grande éxito que demostra o futuro dos circuitos curtos de comercialización.