Moi positiva a visita á hostalería de Barcelona

Asador de picantóns no restaurante Chezcoco
Aproveitando a viaxe feita a Barcelona con motivo da celebración da gala anual do Foro Terra Galega, visitouse varios dos mellores restaurantes da cidade condal, nalgúns casos rexentados por galegos. Acompañados polo alcalde de Vila de Cruces e polo presidente da cooperativa Vicogalo, visitamos a Cándido Iglesias e a súa familia, propietarios de restaurantes tan emblemáticos como o Rías de Galicia e socios de Ferrán e Albert Adríá no Tickets, cos que intercambiamos experiencias. Tamén se fixeron contactos co xefe de cociña do Lasarte Paolo Casagrande, con dúas estrelas michelín e propiedade de Martín Berasategui.  Outra visita especial foi ao restaurante Chezcoco especializado en aves.
Foi moito o interés que mostraron os restauradores por este tipo de produtos de calidade, comprometéndose a probalos e a experimentar no seu tipo de cociña, destacándonos principalmente que todos buscan aves de calidade e sobre todo que os produtos avícolas de alta gama teñen que estar baseados no concepto RAZA, algo que existe pouco no mercado español, xa que a gran maioría dos produtos das galiñas que atopamos no mercado están feitos a partir de moitos cruces entre liñas de polos industriais para acadar rápidos crecementos aínda que de peor calidade, como recoñecen os profesionais.
Máis info: Faro de Vigo