![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxxDTTp5_fKOnNt9nl6Egxgfn5IfBsUdo-b3VDNaHlBDjOZkPa91KTS8NPs7nRi3IuB5ZCrsA2uTwqqHC7pac_JiVMG_eSzY_Cr0S2wbhLfZ2ctenPrqaixnec89VO_3oEjEwJ/s200/IMG-20190206-WA0039.jpg)
O Salón Internacional de Turismo Gastronómico-XANTAR que se celebrou en Ourense do 6 ao 10 de febreiro, contou con ampla presenza das razas autóctonas. A Federación de Razas Autóctonas de Galicia-BOAGA, tivo un restaurante cun menú feito a partir de produtos das nosas razas. De Galiña de Mos degustouse empanada de galo e flan con ovo da nosa raza. O restaurante obtivo o premio ao mellor da feira.
Tamén houbo unha demostración de cociña feita por David, o cociñeiro do restaurante Pazo de Canedo, de Ourense, que estivo acompañado polo criador "Pepe Vilachá" da granxa O Seara. Presentaron os produtos da raza falando das súas características.